Förskoleklassens årskursnyheter från Skolplattformen

Veckobrev v. 37

Den här veckan har sett lite annorlunda ut. Vi har haft skoljogg på fotbollsplanen, ätit i matsalen på stora skolan och blivit fotograferade. Vi har haft vikarier under veckan p.g.a. sjukdom men nu är alla på plats igen.

 

På samlingen har vi fortsatt med att rimma och i svenskan har vi jobbat med bokstaven C.

Vi har tränat på siffran 3 på matten och jobbat med talrader.

Alla elever har också fått göra ett fonologiskt test den här veckan.

Vi fortsätter att titta på film efter mellis på fredagar, Supersnällasilversara och Stålhenrik. Det är mycket uppskattat av barnen.

Vi går till Skånegläntan på utflykt nästa vecka. Blå, lila och orange på tisdag och grön, gul och röd på onsdag. Vi vill be er att se till att det finns kläder efter väder på barnens hyllor. Det var många som inte hade regnkläder i onsdags när vi gick till parken. De fick erfara att det inte fanns så mycket att göra när det var blött överallt och de inte hade kläder som klarade det.

Nästa vecka bjuder också på en schemabrytande dag. På torsdag 19/9 åker vi till Millesgården och ser på utställningen Lena Andersons värld. Då behöver barnen ha lunchmatsäck med sig.

Från nästa vecka kommer fredagens jourfritids inte att vara uppe på skolgården på stora skolan. Jourpersonal är med de som behöver fritids här nere på vår skolgård. 

"Från och med fredag 20 september kommer jourfritids för elever i förskoleklass att bedrivas på förskoleklassens skolgård. Årskurs 1-3 jourfritids bedrivs på samma sätt som tidigare. Närvaron noteras på ordinarie krysslista i respektive årskurs lokaler. Jourfritids kommer att bedrivas av samma pedagoger som tidigare. Förändringen tror vi kommer underlätta övergången till ordinarie verksamhet samt tillgången till ordinarie lokaler vid eventuellt sämre väder. Anmälan till jourfritids görs på samma sätt som innan."  

Välkomna på föräldramöte på torsdag 19/9 kl. 18-19.30! Vi ses i aulan uppe på stora skolan.

 

~ Trevlig helg önskar vi på Växthuset ~ 

 

19/9 Besök på Millesgården 
19/9 Föräldramöte kl. 18-19.30 
26/11 Besök på Nobelmuseet 

 

VIKTIGA DATUM

 

27/11 Besök på Nobelmuseet 
28/11 Besök på Nobelmuseet 
Vecka 44 Läslov
20/12-8/1 Jullov

 

____________________________________________________________________

Veckobrev v. 36. 

Vi fortsätter att trivas med era fina och känner att gruppen börjar ta form.

Vi lär oss om bokstäverna A och B i svenska och på matten övar vi på mönster. 

Nytt denna vecka var rytmiken och alla har fått spela trumma och sjungit med Jane.

Vi har lyssnat på Sagan om Karl-Knut, målat med vattenfärger utomhus, lekt i affären samt pärlat.

På fredagar fortsätter vi att titta på film efter mellis och vi har några avsnitt kvar av tokroliga Supersnällasilversara och Stålhenrik.

 

Tisdag: Lila, Blå och Orange grupp går på utflykt direkt efter ett kort upprop.

Onsdag: går Gul, Grön och Röd grupp. Då är det viktigt att det finns kläder som passar dagen så vi slipper ledsna och frusna barn.

KNorras samtliga elever åk. 1-9 kommer att ha skoljogg på Kärrtorps IF. Vi kommer att ha en egen skoljogg på vår fotbollsplan strax innan lunch och sedan äta lunch uppe på stora skolan. Det blir spännande.

Torsdag: Skolfotografering.

 

Vi ber er att inte hämta i matsalen utan att vänta en kort stund nere i hallen eller ute på gården.

 

Den 19/9 åker vi alla på utflykt till Millesgården och tittar på utställningen med Lena Andersson. Den dagen behöver ni skicka med matsäck i barnets ryggsäck då vi inte kommer att äta lunch på skolan. Vi räknar med att vara åter vid 14.30-tiden

 

På Växthuset finns ingen ord. personal på plats före kl. 08.00 må-to och före kl. 09.00 på fredagar.  

På fredagar är det jourfritids. Om du lämnar efter kl.7.20 men före kl.09.00 så sker det på gården, stora skolan. Övrig lämning som vanligt.   

GLÖM INTE att anmäla till expeditionen om du behöver ha jourfritids. markus.stahl@stockholm.se  eller roger.from@stockholm.se 

  

~ Trevlig helg önskar vi på Växthuset ~ 

 

OBS!!!!

Samlingen startar kl. 8.30 och då är det viktigt att alla barn är på plats i sina resp. rum.
Cyklar och sparkcyklar låses/lämnas utanför skolgården.
Barnvagnar lämnas utanför våra lokaler.

Tel. nr till Växthuset 08-508 429 70 

 

VIKTIGA DATUM

 

12/9 Skolfotografering för samtliga RÖD och ORANGE grupp måste vara lämnade senast kl. 8.10

 

19/9 Besök på Millesgården 
19/9 Föräldramöte kl.18–19.30 
26/11 Besök på Nobelmuseet Blå/Grön grupp
27/11 Besök på Nobelmuseet Röd/Orange grupp
28/11 Besök på Nobelmuseet Gul/Lila grupp

______________________________________________________________________________

Veckobrev v. 35. 

Denna vecka har vi fortsatt att lära känna varandra och bl.a. lekt olika namnlekar. Vi har varit på våra första utflykter till både Björns Trädgård och Skånegläntan och det gick väldigt bra att gå i led och lyssna.

På samlingen har vi lyssnat på olika ljud samt övat på rim och läst ramsor.

På matten övar vi på siffran 1 och 2 samt att para ihop lika. 

I onsdags hade vi vårt första mentormöte och det var mycket uppskattat. Barnen delade med sig av sina höjdpunkter och bottennapp.

På fredagar tittar vi just nu på film efter mellis, Supersnällasilversara och Stålhenrik, och det blir många glada skratt.

 

Vi har två kollegor som alla kanske inte har träffat ännu. Aziz Rashidi samt Monica Kmet.

Nästa vecka börjar de mer fasta rutinerna att infinna sig.

Vi kommer att introducera Röris, Ipad och Läsfix.

Våra utflyktsdagar kommer att vara på tisdagar och onsdagar direkt efter ett kort upprop på morgonen. Lila, Blå och Orange går på tisdagar och Gul, Grön och Röd går på onsdagar. Vi är åter och äter lunch på skolan. Då är det viktigt att det finns kläder som passar dagen så vi slipper ledsna och frusna barn.

Vi börjar även med rytmik och vår kollega Jane kommer att hålla i den aktiviteten. Varje onsdag och torsdag mellan kl. 13-14 kommer era fina att få 20 min rytmik och vi ber att ni inte hämtar under den tiden.

Vi ber er även att inte hämta i matsalen utan att vänta en kort stund nere i hallen eller ute på gården.

Blodiga knän och rullgrus – Titta gärna över era barns hyllor så att det finns lämpliga skor för utomhuslek. Denna vecka har vi haft många skrubbade knän och såriga händer.

Vi saknar fortfarande registeruppgifter och om du vet med dig att du inte lämnat så fortsätt att skriva tel.nr i listan vid varje lämning. Det är viktigt att vi kan nå er under dagen. 

 

 

 

~ Trevlig helg önskar vi på Växthuset ~ 

  

OBS!!!!

Samlingen startar kl. 8.30 och då är det viktigt att alla barn är på plats i sina resp. rum.
Cyklar och sparkcyklar låses/lämnas utanför skolgården.
Barnvagnar lämnas utanför våra lokaler.

Tel. nr till Växthuset 08-508 429 70 

 

________________________________________________________________________________

 

Jourfritids

Fredag den 23/8, arrangeras det första jourfritidstillfället. Öppning sker som vanligt i F-klassens lokaler fram tills klockan 07:25. Efter 07:25 lämnar man sitt barn till en av pedagogerna på skolgården vid skolans huvudbyggnad. Jourfritidsverksamheten pågår fram till 09:00 då jourfritidspersonalen följer eleverna till arbetslagen där ordinarie personal tar emot sina elever i årskursens hemvister.

 

Fritidshemsverksamheten öppnar 09:00 på fredagar.

Till höstterminen genomför vi en förändring angående när våra arbetslag har sina arbetslagsmöten.

Tidigare år har lågstadiets arbetslagsmöten legat utspridda över fyra olika dagar. Barnen vars arbetslag haft möte har under dessa två timmar blivit bemannade av fritidshemspersonal från ett annat fritidshem. Det här upplägget har haft sina utmaningar för eleverna och varit svårt att organisera. Fritidshemspersonalen har lånats ut från sitt ordinarie arbetslag och barn har fått möta onödigt många vuxna.

För att göra vår fritidshemspersonal mer närvarande i arbetslaget, och därigenom våra elever tryggare, väljer vi i år att lägga alla lågstadiets arbetslagsmöten vid samma tidpunkt (fredagar 07:30 – 09:00) och stänga den ordinarie fritidshemsverksamheten under denna morgon fram tills klockan 09:00. Vi vädjar till vårdnadshavare att under den här morgonen ta sovmorgon med era barn alternativt göra allt som går för att lämna så sent som möjligt. För de vårdnadshavare som inte har möjlighet att ta sovmorgon finns alternativet att anmäla sitt barn till jourfritids som hålls på skolgården med extern personal. Anmälan om jourfritids på fredagar mellan 06:30 och 09:00 görs till arbetslaget eller expeditionen.

Med vänlig hälsning

Skolledningen

Dela: