Hej!

Schemabrytande dag fredag 25/10.

Fredagen 25/10 har vi en värdegrundsdag med anledning av FN-dagen.

Eleverna kommer arbeta i tvärgrupper i årskurs 7-9.

Samling på skolgården. Vi går sedan till Katarina kyrka  där vi bla kommer sjunga fredssånger tillsammans. Det startar kl. 9.45 i kyrkan. Därefter arbete i tvärgrupper.

Dagen avslutas kl. 14.00.

Schemabrytande dag 25/10

Information .

Tack för ett bra och givande föräldramöte!

Den information angående det kommande gymnasievalet som presenterades på föräldramötet kommer att publiceras på skolplattformen.

Schemabrytande dag fredag 25/10.

Fredagen 25/10 uppmärksammar vi FN-dagen och eleverna har en schemabrytande dag.

Mer information om detta kommer nästa vecka.

Ylva Skeppström - Textilslöjd

Här finns en länk till Skolans A - Ö där ni finner svar på många frågor man kan tänkas ha som vårdnadhavare.

Schemabrytande dag 25/10

Information.

Orientering 4/10- schemabrytande dag.

Program Orienteringsdagen fredag 4 oktober

Vi ser filmen ” A Slumdog Millionaire”  i två salar (Gradängen och 430).

När filmen är slut  åker vi till Kärrtorps IP och äter medhavd matsäck innan orienteringen börjar kl. 12.00.

Dagen beräknas vara slut ca kl. 14.30.

Ta med kläder efter väder, matsäck, vattenflaska samt laddad mobil.

Föräldramöte

Välkomna på föräldramöte kl. 18.00 i aulan, onsdag 9/10!

Vi påminner även om att vårdnadshavarna går in och uppdaterar kontaktuppgifter på skolplattformen så att vi har aktuella kontaktuppgifter.

Information.

Vi har på mentorstiden arbetat med en läxbok/ planeringsbok där eleverna veckovis planerar sin vecka utifrån det läx- och provschema som finns på skolplattformen . De har även fått skriva in övriga aktiviteter de har under veckan .

Vi påminner dock om att de går in och tittar på läxschemat kontinuerligt.  Läx- och provschemat hittar man under årskursens gemensamma nyheter på skolplattformen .

Orientering 4/10

Mer information kommer senare.

9/1 Skolstart vårterminen

___________________________________________________________________________________________________

Gemensamma nyheter för årskursen Vecka 38

Föräldramöte onsdag 9/10

Välkomna på föräldramöte kl. 18.00 i aulan!

Orientering 4/10

Mer information kommer senare.

Gemensamma nyheter för årskurs 9

Fotografering måndag 9/9:

Fotograferingen sker i övre idrottssalen.

Skoljogg onsdag 11/9:

Samling i Björns Trädgård.

Kom i tid !

Vi åker därifrån gemensamt till Kärrtorps IP för att delta i skoljoggen.

Ta med kläder efter väder att springa/gå i , vattenflaska samt matsäck.

Vi beräknar avsluta dagen ca kl. 13.00.

Skoljoggen är Sveriges största motionslopp för barn och ungdomar och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Varje år deltar närmare en halv miljon unga i skolidrottsförbundets arrangemang Skoljoggen, som 2019 arrangeras för 36:e året i rad. Elever från åk 1 till 9 deltar i arrangemanget.

Springslanten

Samtidigt som elever rör på sig gör de också gott för andra barn. I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen. Springslanten går till en förmånstagare, 2017–2021 är det Clowner utan Gränser. Pengarna 2019 går till organisationens arbete för flickors rätt.

SWISH
Ett enkelt sätt att skänka pengar är att använda Swish. Ni kan "swisha" valfritt belopp på telefonnummer: 123-9011263 (som du ser är detta ingen 070-nummer men det funkar precis som ett vanligt telefonnummer. Se till att du har den senaste versionen av Swishappen i din telefon.) så kommer pengarna direkt in på Skoljoggens 90-konto.  Läs mer om hur du använder Swish här.

PLUS- OCH BANKGIRO
Ni kan förstås även sätta in ert bidrag på 90-kontot:
Plusgiro: 901126-3. Bankgiro: 901-1263.

Är det så att du behöver ett vanligt kontonummer når pengarna fram till samma ställe på bankkonto 8901-1, 924 972 903-0 (Swedbank)

Hemstudiedag torsdag 12/9

Utvecklingssamtal hela dagen och eleverna har hemstudiedag.

Undervisande lärare ger hemuppgifter.

Föräldramöte onsdag 9/10

Välkomna på föräldramöte kl. 18.00 i aulan!

Gemensamma nyheter för årskurs 9

Hej!

Eleverna har utvecklingssamtal torsdag 12/9 hela dagen.

De har hemstudiedag och undervisande lärare ger hemuppgifter.

Mentorerna kommer kontakta er angående tider m.m.

Vi återkommer angående tid för föräldramöte samt tider för skolfotografering och skoljogg.

Datum att lägga på minnet

• Utvecklingssamtal 12/9
  • Orientering 4/10
  • Höstlov v.44

Schemabrytande dag tisdag 27 augusti

Vi samlas klockan 09.30 på skolgården och promenerar tillsammans till Långholmen.

Medtag badkläder mat och dryck för dagen.

Vi beräknar att avsluta dagen vid 13.30.

Vill någon elev stanna kvar på Långholmen behöver vi ett skriftligt godkännande av vårdnadshavare.

Hälsningar AL9

Hej!

Välkomna tillbaka till skolan och åk 9!

Här kommer viktig info inför skolstarten:

Skolan startar måndag 19 augusti kl. 9.00.
Samling på skolgården. Därefter samlas vi i Gradängen för praktisk info angående schema m.m.
Lunch serveras i skolan. Därefter är dagen slut.

Tisdagen den 20 augusti går eleverna enligt schema i respektive grupp.

A-B-C-grupperna kommer att se ut som i våras. Däremot kommer 4-grupperna förändras.

Schema kommer att finnas på Skolplattformen för elever och vårdnadshavare.

Den 27 augusti är en schemabrytande dag. Mer info om detta meddelas senare.

Vi vill påminna om att registeruppgifterna som delas vid uppropet ska skrivas på och lämnas in snarast till oss i arbetslaget. Det är även viktigt att vårdnadshavare uppdaterar sina kontaktuppgifter i Skolplattformen.

Vi hälsar också våra nya elever extra välkomna!