Gemensamma nyheter

Fredagen den 25/10 har vi en värdegrundsdag med anledning av FN-dagen, dagen kommer vara i tvärgrupper åk 7 - 9.

Fredagen 25/10

Start på skolgården.

Avslutas kl 14.00

Just nu på mentortiden tittar på ett avsnitt om skärmtid i serien Din hjärna från SVT.

Prao - information

NU ska eleverna ha hittat en praoplats och lämnat in sin praolapp, så glöm inte bort att lämna in den snarast om man missat. Hör av dig till någon vår studie och yrkesvägledare Malene (malene.powell@edu.stockholm.se) om du inte hittat någon praoplats.

Din hjärna - 2. Vårt digitala liv | SVT Play
www.svtplay.se
Den digitala revolutionen med smarta telefoner har på många sätt gjort våra liv enklare. Men finns det problem med att ägna tre-fyra timmar per dag åt skärmar? Anders Hansen tar reda på vad skärmanvändande gör med våra hjärnor. Del 2 av 5.

Viktiga datum

V.44 Höstlov
V.45 och 46 PRAO
17/12 Studiebesök:  Demokrativerkstaden
19/12 Julavslutning
9/1 Skolstart vårterminen

Ämnesnyheter

SO: Kristendomens tre inriktningar. Den här veckan påbörjar vi arbetet med slutuppgiften som blir en dialog ni ska skapa. Se SO-bloggen för mer information
Svenska: Vi analyserar noveller och lär oss grunderna i textanalys.  VI kommer att ha samtal om dessa noveller och göra både längre och kortare analyser.
 Prova i alla moderna språk nästa! Börja repetera!
Engelska: Denna vecka ska "The Absolutely True Diary of a Part-time Indian" vara färdigläst. Ni får både lektionerna tis och tors att läsa. Jag skickar tillbaka böckerna efter hand. Läs hemma och på läxhjälpen om du inte hinner klart tom torsdag och prata med mig.
NO:  Vi börjar den här veckan att sammanfatta och repetera inför nästa  veckas prov. Planering för området finns här
Matematik: Den här veckan har vi gjort andra delen av provet. I slutet av veckan börjar vi med nästa kapitel - som handlar om geometri. Uppdaterad veckoplanering
Hkk: se veckoplanering

______________________________________________________________________________________

Gemensamma nyheter för årskursen

Orienteringsdag

Fredagen 4/10 är det orienteringsdag för eleverna på Kärrtorps IP.

Samling på Kärrtorps IP, för de som vill åka gemensamt med oss lärare och saknar busskort samlas på skolgården.

Ta med kläder efter väder, vattenflaska, laddad mobil och matsäck. Vi slutar när vi är klara, eleverna får ta sig hem själva om de vill.

Prao - information

Idag onsdag fick eleverna information om prao och en blankett för att söka praoplats, den måste vara ifylld och inlämnad senast 7/10 till vår studie och yrkesvägledare Malene. Prao kommer vara under V.45 och V.46.

2/10 Föräldramöte kl 18.00 i aulan

Påminner om att lämna in blanketterna era barn fick med sig hem första dagen senast den här veckan!

Datum att lägga på minnet

2/10 18.00 Föräldramöte i aulan
V.44 Höstlov
V.45 och 46 PRAO
17/12 Studiebesök:  Demokrativerkstaden
19/12 Julavslutning
9/1 Skolstart vårterminen

Ämnesnyheter

SO: Nu har vi påbörjat arbetet med kristendomens historia och de olika inriktningarna inom kristendomen.

Engelska: Vi började läsa "The Absolutely True Diary of a Part-time Indian" tis v.37. Vi kommer läsa den fram tom v.41. Det mesta läser de på lektionstid. Om man halkar efter pga tex frånvaro måste man läsa ikapp hemma. Eleverna vet hur mycket som ska läsas varje vecka. v.37 tom sid 53, v.38 tom sid 103, v.39 tom sid.149 v.40 sid 198, v.42 tom sid.230. Viktigt att man följer planen då boksamtal och skrivuppgifter bygger på att man läst.

NO:  Vi arbetar med ljusets reflektion och brytning i fysiken. Planering för området finns här

Matematik: Vi har nu börjat sammanfatta och repetera inför provet. Uppdaterad veckoplanering

Hkk: se veckoplanering