ÅK 2, Årskursnyheter från Skolplattformen

Veckobrev åk 2,

Vecka 2  

Hej alla föräldrar i åk 2! 

Hoppas att alla har haft en fin julledighet. Det känns roligt att vara igång och att träffa alla härliga barn igen. Vi har haft en toppenbra skolstart och här kommer ett kort veckobrev från oss. Vi har gjort några schemaändringar för den här terminen. Nya schemat kommer läggas ut på Skolplattformen under nästa vecka. Vill ni ha det i pappersform så kommer vi skriva ut några exemplar som vi lägger i första fönstret i hallen utanför 2A´s klassrum. Vi vill än en gång tacka för den perfekta julklappen vi fick av er alla innan jul. Stort tack!

Det här har vi jobbat med under veckan: 

Svenska: Vi började terminen med ett besök på skolbiblioteket. Vi fick höra bokpresentationer av vår bibliotekarie och sedan fick alla barn låna egna böcker. Vi har också fortsatt att lyssna på de sista avsnitten av julkalendern. Lite välskrivning och läsning i Vipsboken har vi också hunnit med.  

Vi har köpt in en ny läslära till åk 2. Jag tänkte börja använda den nya boken som läsläxa den här terminen. Den gamla Vipsboken kommer vi läsa klart och avsluta i skolan. Den nya boken heter Diamantjakten. Läxorna kommer fortfarande vara från tisdag till tisdag. Eleverna läser texten flera gånger hemma för att få flyt i läsningen. Ni stöttar och hjälper som ni gjort tidigare. Eleverna kommer fortsättningsvis även få en liten skrivuppgift till läxan i form av några frågor kring texten. Denna kommer i form av ett övningspapper. Den här terminen behöver vi lägga ner extra kraft på elevernas skrivande. Där hoppas vi på er stöttning. Hjälp och uppmuntra era barn när de skriver. Läs upp deras text högt för dem, läs precis som de skrivit. Ofta hör de då själva om det är något som saknas, låter konstigt eller måste ändras. Stor bokstav i början och punkt i slutet av meningen, är också viktigt att vi är påminner om. Läsebok och övningspapper ska ALLTID vara med till och från skolan på tisdagarna. Tack för att ni hjälper och påminner era barn om läxan. På tisdag (14/1) får eleverna med sig sin första läxa. Om ni har möjlighet vore det toppen om ni hjälper till och klär in boken så att den håller sig fortsatt fin. Skydda den alltid i plastfickan. Boken är ett lån och det är viktigt att vi är rädda om och hålla reda på böckerna. Om ni har kvar Vipsboken hemma så ber vi er att skicka tillbaka dem till skolan till nästa vecka. 

Läxa till tisdag 21/1: Kapitel 1, Resande nallar. Läs texten flera gånger och svara på frågorna på pappret.  

Matematik: Vi har endast kört repetition dessa två dagar, eleverna har även fått de nya böckerna som vi börjar arbeta med nästa vecka. 

NO: Repeterat vattnets kretslopp. Eleverna kommer även få faktaböcker med tillhörande arbetsbok i både NO och teknik framöver. 

 

Vi önskar er alla en trevlig helg! 

Jeanette, Lisbeth, Maria, Karin, Eva, Mattias O, Mathias K och Camilla 

 

Kontakt: 

Jeanette.el.ahmar@edu.stockholm.se  

maria.gronquist@edu.stockholm.se 

Listbet.tigerstrand@edu.stockholm.se 

Fritids: 

Eva: Ac61383@edu.stockholm.se 

Karin.martinell@edu.stockholm.se 

Camilla.skanning@edu.stockholm.se  

Mathias.Bergsten@edu.stockholm.se 

Mattias.olave@edu.stockholm.se 

Dela: